כל מה שרציתם לדעת על משאבים מתחדשים וכלים מתכלים, וחשוב לנו שתדעו:
ניתן לחלק את המוצרים לארבע קבוצות, לפי הצמח ממנו מופק חומר הגלם:
- תירס
- קנה סוכר
- עלי דקל
- צמחים אחרים
התירס גדל במדינת נברסקה, בארצות הברית; קנה הסוכר גדל במזרח; עלי הדקל גדלים בהודו; צמחים אחרים מגיעים מאירופה ומדרום אמריקה.
ה-PLA – Poly Lactic Acid – חומר הגלם הנפוץ ביותר בתחום המוצרים המתכלים ביולוגית, מופק כיום ברובו מתירס. את עמילן התירס הופכים ללקטוז, וממנו מפיקים את החומצה הלקטית המרכיבה את הפולימר. שאר מרכיבי הקומפאונד (שילוב חומרים) מופק מצמחי דגן ומפוליאסטר סינטטי, המופק במעבדה בפעילות בקטריאלית (על ידי חיידקים).
כלים מקנה סוכר מיוצרים מהתאית הנותרת לאחר מיצוי הסוכר, ובכך אנו תורמים למיצוי מלא של הצמח. כמובן שקנה הסוכר הינו עשב רב שנתי, ולאחר קצירת חלקו העליון הוא גדל מחדש.
כל חומרי הגלם מופקים ממקורות צמחיים ומתחדשים, והם עצמם, וכמובן תהליך ההפקה והייצור, מאושרים בתקנים האמריקאים והאירופים.
חלקם מחוץ לישראל – באירופה ובמזרח הרחוק, וחלקם בישראל, בשיתוף פעולה שלנו עם מפעלים אחרים: א.מ.ג., לוג, כפרית ועוד.
לא. באזורים בהם התירס גדל, לא גידלו לפני כן גידולים אחרים; קנה הסוכר הוא עשב שגדל מהר וצורך מעט מים; עלי הדקל מהם מייצרים את הכלים הינם כאלו שנשרו לקרקע.
סיום החיים המומלץ והמקובל ביותר למוצרי ביו-פלסטיק הוא השלכתו לקומפוסט. בתהליך זה מתפרק המוצר וחוזר למצבו הטבעי טרם היותו ביו-פולימר. המוצר אינו יוצר כל פסולת בתהליך ההתכלות, מרכיביו חוזרים למצבם הטבעי על ידי פירוק למולקולות של מים, CO2, וביומאסה (אדמה), וכך בעצם חוזרים ישירות למעגל הטבע מבלי להותיר כל עקבות, ובוודאי שלא חומרים מזיקים או רעילים. הקומפוסט משמש לדישון וטיוב הקרקע בעיקר ביישומים חקלאיים, ומצמצם באופן משמעותי מאד את הרי האשפה המוטמנת באתרים שונים.